söndag 22 januari 2012

Mammas höstgryta

Just nu består mitt födointag av soppor, mosade ägg och avocados, youghert och olika drycker eftersom min hals är sårig. Jag är så sjukt sugen på att att käka en köttbit med klyftpotatis el liknande! Eftersom jag inte lagar något eget så lägger jag upp ett recept på en höstgryta som min mamma gjorde igår :)

Receptet räcker till 4 hungriga vänner

Ingredienser
750 g Högrev
5 st charlottenlökar (delade i 4 delar, klyftor)
8 st stora champinjoner (delade i 4 delar)
1 stor röd paprika (skuren i stora bitar)
4 st vitlöksklyftor grovhackad
2 msk tomatpure
ca 5 dl oxfond med rödvin (fyll på med mer om det behövs)
2 dl rödvin
3 dl grädde
timjan
paprikapulver
salt och svartpeppar
knaperstekt bacon

Stek i smör tillsammans med kryddor ca 3-4 min:
Lök
paprika
champinjoner
vitlök

Ta ur stekpannan

Bryn köttet i smör
Blanda i oxfonden tillsammans med tomatpuren och låt koka under lock i minst 2-3 timmar ( kan koka upp till 4 timmar) Kolla så att det finns vätska annars fyll på med oxfond.
Blanda i de förstekta grönsakerna och grädde när du sätter på potatis och låt koka med i ca 30 min
Knaperstek backon i småbitar och strö över strax före servering



Servera kokt potatis, sallad och tomater till.
Yummi!
Lycka till!

1 kommentar:

Jan sa...

Ser gott ut :)